Er du i tvivl, om det skal være pattegris eller lam på grillmenuen til sommerfesten? Få det afklaret nemt med en afstemning.

Meget enkelt kan du få vished for, om det det skal være svin eller lam på menuen. Ja du kan også spørge, om der skal være højreb og pølser, eller om der skal være salat og kartofler!
Du kan udvide den endnu mere med at få stemmer på hvilken type kartofler, måske er der størst stemning for flødekartofler eller kartoffelbåde. Alt sammen klaret i bedste demokratiske ånd og alt sammen online.

Hvad er en afstemning?

En afstemning er en miniundersøgelse af et eller to (eller flere, men test af hvad der giver bedst respons) spørgsmål, der kan offentliggøres på din hjemmeside for hurtigt at måle den offentlige mening om et emne på et bestemt tidspunkt.

Afstemninger er gode, fordi de giver folk mulighed for at reagere med minimal indsats, hvilket gør engagement mere sandsynligt. Det tager et kort øjeblik at svare på en afstemning, fordi valgene allerede er der.

Naturligvis er det ikke kun menuen til sommerfesten, der kan og bør stemmes om

På flere digitale platforme, såsom Facebook og Twitter er det meget velkendt og anvendt, at man stemmer om noget. Jeg ser det også på flere aviser og nyhedssider. Det er altså ret almindeligt og populært, nogle afstemninger på bt.dk og dr.dk får mange mange tusinde stemmer!
Du kan bruge det i din forening også, det kan være med til at involvere medlemmerne og skabe liv på hjemmesiden og en sans for sammenhæng og medbeslutnings følelse, hvis du spørger om hjælp til at beslutte forskellige spørgsmål.

  • Skal træningstiderne vare længere end 60 min
  • ●Hvor sandsynligt er det, at du vil betale mere i kontingent ●Hvem er en god holdspiller ●Hvem er månedens træner ●Hvilken farve skal trøjerne være
Sjove væddemål:
  • Hvem vinder champions league
    • Nævn to hold
  • Hvem vinder tour de france
    • Smid et par navne

Stem på ideer eller få feedback på ideer.
Vælg datoen for en fremtidig begivenhed (som du kender fra doodle måske).
Få feedback på hvor nyttigt et møde eller en begivenhed var.

Der er mange muligheder. Husk at dele de gode spørgsmål og svar på jeres Facebookside, for at få endnu flere deltagere!

Generalforsamlinger
Et spørgsmål vi ofte hører fra foreningerne er, “hvordan får vi flere til at deltage ved generalforsamlinger”?
Du kan øge deltagelsen gevaldigt, ved at afholde generalforsamlingen online via nogle af alle de systemer, der findes til online møder såsom: Zoom, Teams, Meet, Skype med flere, og supplér det med valg online.
Alene det, at du afholder generalforsamling online, er en nyhed i sig selv, som du kan skrive om på Facebook og andre steder, og allerede der tiltrække lidt ekstra opmærksomhed.