Har du set vores App?

Læs mere og hent den her.

Afbetaling/kviklån giver råd til børnenes fritidsaktiviteter

Fritidsaktiviteter er gode for børn. Dels fordrer det deres sundhed, og dels giver det mulighed for kammeratskab uden for skoleregi.

Børn over 5 år bør være fysisk aktive 60 minutter om dagen og derudover dyrke motion af høj intensitet minimum 30 minutter 3 gange ugentligt. De 60 minutter bliver typisk imødekommet i frikvartererne, til og fra skole og ved leg og motion hjemme eller på legepladsen, men for at sikre høj intensitet, anbefales det at krydre med en sportsaktivitet eller to om ugen. Det kan f.eks. være fodbold, håndbold, svømning eller noget helt fjerde, hvor pulsen kommer op.

Afbetal sæsonkontingentet med et kviklån

Selvom sportsaktiviteter uden tvivl er en god investering i barnet, er det ikke alle forældre, der kan finde penge på kistebunden til det. En del aktiviteter skal nemlig betales kontant ved sæsonens start, og det kan godt udgøre et nævneværdigt beløb. Løsningen kan være at tage et kviklån, som bruges som afbetalingsordning. På den måde kan du betale kontingentet til klubben kontant, mens du efterfølgende afbetaler kviklånet i månedlige rater, der passer ind i din økonomi.

Vær opmærksom på, at der er store prisforskelle på kviklån, så det er en god idé at sammenligne, hvad du skal give i renter og/eller gebyrer. Det gør du ved at sammenligne lånenes ÅOP (årlige omkostninger i procent).

Varm op til og fra klubben

Netop fordi børn har så godt af motion og bevægelse, kan det være en god idé at vælge en klub, der ligger i gå- eller cykleafstand. På den måde kan dit barn allerede varme op på vej derhen, og du behøver ikke at tænde op i bilen eller indtænke penge til bussen. Det giver også dit barn mulighed for at mødes og følges med kammeraterne til og fra træning.

For en sikkerheds skyld er det en god idé, at du kan komme i kontakt med dit barn, når han eller hun selv færdes uden for hjemmet; især om aftenen. Derfor bør du overveje en mobil, der kan bruges til kontakt og aftaler. Du kan købe en mobil på afbetaling, så det heller ikke her bliver en stor, kontant udgift.

Vælg en prøvetræning

Det er mange penge at betale for en halv eller hel sæson fodbold, hvis dit barn allerede trækker i land igen efter første uges træning. Langt de fleste klubber tilbyder en prøvetræning eller to, og hvis ikke det er angivet på hjemmesiden, skader det ikke at spørge. På den måde kan dit barn prøve en række forskellige fritidsaktiviteter, inden I sammen tager det endelig valg.

Når barnet når en vis alder, kan der laves aftaler om, at der først kan skiftes sportsgren, når sæsonen er slut. Selvfølgelig skal dit barn ikke tvinges til håndbold, hvis det død og pine ikke har lyst, men hvis ikke økonomien tillader to kontingenter per barn, må barnet vente med at starte til en ny sportsgren, til næste sæson starter. Det kan også være, at lysten til håndbold og dét fællesskab, der følger med i klubben, så når at komme igen.